divendres, 19 d’abril del 2013

La família creix

Tinc el bloc una mica abandonat i, ara que estic de baixa perquè aviat naixerà la nostra segona filla, voldria aprofitar per actualitzar-lo i posar-hi ordre.

Aquests dies sento força nostàlgia dels viatges que hem fet, ja que per aquesta època és quan ja teníem embastat el viatge de l'estiu i el preparàvem amb il·lusió... 

Com que disposo de temps i tranquil·litat, he aprofitat per repassar tots els viatges que hem fet des que estem junts i constato que hem voltat força! Tot i així, no té res a veure el modus operandi de quan fèiem els primers viatges, del que utilitzem ara que som família, del que emprarem quan siguem 4. 

De més jovenets, els viatges eren una aventura total! Sabíem el dia de partida i la zona per on ens mouríem, però poca cosa més. Dia a dia, amb el que ens informàvem i amb el que ens recomanava la gent autòctona del territori on érem anàvem fent camí... Quina improvització, flexibilitat i espontaneïtat! Tenies sensació de total llibertat i m'encantava! 

Un cop vam anar tenint més experiència i bagatge, els viatges van perdre un toc d'espontaneïtat però van guanyar en qualitat i cultura. La preparació del viatge es va convertir en una etapa més del mateix. La il·lusió i les ganes que projectaves durant la recerca d'informació, de punts d'interès, etc. feien augmentar la motivació pel propi viatge! 

Amb el naixement de l'Ànnia, hem planificat molt més tota la ruta, si bé sempre ens concedim un cert marge per a la improvització... Anant amb nens petits, hi ha punts bàsics que cal assegurar: dormir i menjar. Els punts on descansem a les nits, els tenim pactats abans de sortir de casa i ens mirem molt bé que reuneixin les condicions mínimes per estar bé tots tres. De moment, ens ha anat molt i molt bé perquè la nena s'adapta amb gran facilitat als canvis. Intentem acomodar les expectatives de cadascú de manera que nosaltres trobem el que ens fa feliços però que no suposi una pallissa per la nena, ja que ella també ha de gaudir, aprendre i divertir-se.

El naixement de la nostra segona filla... suposarà un altre canvi important. M'agradaria poder continuar viatjant amb les nenes ja que a nosaltres ens agrada molt i culturalment resulta enriquidor. Però molts pares i mares del nostre entorn ens diuen que és una bogeria i que més val que anem a la platja, que és on elles realment s'ho passen bé... 
Opció de càmping? Jo no hi he anat mai... Tot i que respecto molt aquesta opció, a mi em provoca certa claustrofòbia pensar que estaré tants dies al mateix lloc, parlant amb la mateixa gent i veient i fent les mateixes coses... 
Apartament? És com estar a casa sense les comoditats d'estar-hi i amb la mateixa feina... Tampoc ho veig clar...
Autocaravana? Això ja em motiva més! Però són caríssimes!!!! Ens permetria continuar viatjant amb força llibertat i combinar platja amb viatge cultural! Una opció més complerta.
Cotxe com fins ara? Potser amb 4 persones ens quedarà petit i a més, el pressupost inicial s'ha de duplicar a mida que totes dues comptin com a adults a la majoria d'allotjaments...

En fi, estem estudiant altres opcions, no sé què acabarem fent, però ja us mantindré informats i informades! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada